Pelle Matla             Dagvoorzitter
 

Wat mij drijft en altijd heeft gedreven

Wat mij drijft, is het vergaren van kennis. Die kennis wil ik verwoorden in heldere taal, zodat ik hem kan delen. Taal is tenslotte een van de sleutels die tot kennisvermeerdering leidt.

Mijn achterliggende gedachte is: via kennis vergaren en delen mezelf en anderen in staat stellen de wereld beter te begrijpen. Of dat nu is in de vorm van een artikel schrijven, een training geven, onderzoek doen of - inderdaad - een symposium leiden!

Als kind al las ik alles wat los en vast zat, en schreef er verhalen over. Als historicus, journalist en docent maakte ik van kennis vergaren en delen mijn vak.

Ik werkte als verslaggever op verschillende mediaredacties (oa. Het Financieele Dagblad (FD), Wereldomroep, Omroep West). Op een gegeven moment wilde ik mijn journalistieke kennis en ervaring graag delen met (aanstaande) professionals. Zo begon ik als trainer bij het Centrum voor Communicatie en Journalistiek ik Utrecht. Later gaf ik als docent journalistieke vaardigheden lessen op de Hogescholen van Amsterdam en Rotterdam. Na het behalen van een educatieve Master tot docent Geschiedenis maakte ik een korte uitstap naar het Voortgezet Onderwijs.