Pelle Matla             Dagvoorzitter
 

Dagvoorzitterschappen en gespreksleiding

Ik heb een brede maatschappelijke belangstelling. Mijn expertise zit echter op het vlak van duurzaamheid en energie. Ik voel me thuis in onderwerpen als ecotech, klimaatadaptatie, hernieuwbare energie. Hieronder een overzicht van de events die ik leidde:

- Festival Designkwartier Den Haag - Ontwerpers uit binnen- en buitenland presenteerden begin juni 2018 opmerkelijke projecten, producten en concepten tijdens Talks in de Haagse Tempel.

- Naar een aardgasvrij Delft! = Bewoners, bestuurders, energie-adviseurs, vastgoedontwikkelaars en installateurs bogen zich tijdens dit symposium op 15 februari 2018 over de prangende vraag: hoe maken we Delft aardgasvrij? Kijk hier een samenvattend filmpje.

- Border Sessions 2017 - Op dit driedaagse festival rondom ecotech en duurzaamheid was ik zaalgastheer, met onder andere Q&A met sprekers en zaal en live interviews met inbellers via Skype.

- VPRO's Tegenlicht MeetUp - In het Haagse Pakhuis de Regâh hoste ik een dialoog tussen betrokken kijkers over de beste weg naar een energieneutrale toekomst. Dit was op de Tegenlicht-uitzending Op Energiemissie (december 2017).

- Crossing Border november 2017 - Schrijvers, dichters, musici ontmoeten elkaar in en raken in gesprek op dit jaarlijkse cultuurfestival in Den Haag

- EnergyParty's - De lokale Haagse energiecoöperatie 070Energiek brengt bewoners bij elkaar in huiselijke settings om te praten over hun energierekening. Uiteindelijk gaat het gesprek over vragen als: hoe kan ik besparen, mijn huis verduurzamen, zelf energie opwekken? De conclusie is altijd: de energietransitie begint bij jezelf!